Internet/PC aan boord

Wilt u op uw jacht ook altijd beschikken over internet? Het liefst draadloos vanuit de luie stoel op het achterdek? Dan zijn daar een aantal oplossingen voor. Een oplossing is het plaatsen van eenvoudige wifi-router die gebruikt maakt van de (meestal) gratis wifi voorziening in de havens of tegen betaling van zogenaamde hotspots.

Een andere oplossing is een 3G/4G router, waarbij u in feite altijd over een mobiele internet verbinding beschikt. Ook nu wordt via de wifi-router het binnenkomende internet beschikbaar gesteld aan alle draadloze apparaten aan boord. Uiteraard hebt u nu wel de abonnementskosten voor uw mobiele 3G/4G verbinding. De snelheid van het internet hangt hierbij af van de kwaliteit van uw 3G/4G verbinding, die overigens in Nederland erg goed is. Voor regelmatig email bekijken en af en toe wat surfen op een paar websites is meestal een 1 Gb abonnement voldoende. Gaat u regelmatig veel het internet op dan bevelen we een 5 Gb verbinding aan. YouTube en films bekijken over een mobiele dataverbinding raden we af, omdat dit veel data en dus veel geld kost.

Gaat u naar een gebied waar de dekking van 3G/4G niet optimaal of slecht is, dan kunt u een abonnement via een satellietverbinding overwegen. Deze zijn niet goedkoop en dan kunt u vaak het beste onderweg alleen de email bekijken/versturen en dan in de haven weer gebruik maken van de wifi voorziening in de haven.

We kunnen u uitgebreid adviseren over de diverse mogelijkheden en samen met u een voor uw jacht goede oplossing bedenken en installeren.

 

Advertisement